Medische pedicure

Wat een medische pedicure voor u kan betekenen

Verschillende aandoeningen en lichamelijke kwalen kunnen leiden tot problemen met uw voeten. De huid of de nagels worden aangetast, of de doorbloeding is minder. Er kunnen pijnklachten optreden, die u in het dagelijks leven belemmeren. Bekende oorzaken van voetproblematiek zijn bijvoorbeeld diabetes en reuma. Maar ook kanker en kankerbehandelingen kunnen risico’s voor de voet met zich meebrengen. Heeft u om medische redenen een pedicure nodig, dan kan ik u helpen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Medische pedicure bij diabetes

Een bekende complicatie van Diabetes Mellitus is klachten aan de voeten. Dit komt doordat de uitersten van het lichaam worden aangetast door de ziekte. En daar vallen de voeten en de tenen natuurlijk onder. Lijdt u aan diabetes, dan heeft u veel baat bij een medische pedicure. Ik raad u dan ook aan om geregeld langs te komen voor een behandeling. Tijdens de behandeling zal ik uw voeten allereerst onderzoeken op zaken als doorbloeding, gevoel, stand, mobiliteit en temperatuur. Wanneer nodig zal ik doorverwijzen naar uw huisarts of specialist.

Medische pedicure bij reuma

Ook mensen met reuma kunnen snel last krijgen van hun voeten. Reuma maakt de voeten namelijk gevoeliger. Bekende klachten zijn vergroeiingen aan de tenen. Schoenen gaan bijvoorbeeld knellen en lopen wordt oncomfortabel. Dit kan voor drukplekken zorgen op uw voeten, waardoor de huid kan breken en de nagels worden aangetast. Eelt en likdoorns kunnen zo ook ontstaan. Heeft u reuma, laat onze pedicure praktijk in Katwijk dan uw voeten verzorgen. Ik kan bijvoorbeeld eelt en likdoorns verwijderen en de druk op uw voet plaatselijk verminderen. Het is net zoals voor mensen met diabetes ook voor reuma-patiënten belangrijk om geregeld een medische pedicure in te plannen. Maar ook zelfzorg en zelfcontroles zijn van belang. Ik kan u hiermee op weg helpen, zodat u ook thuis aan de slag kunt met de noodzakelijke voetzorg. Voorkomen is ook op dit gebied absoluut beter dan genezen.

Ook voor meer voetbehandelingen
Ook voor allerlei andere voetbehandelingen kunt u bij onze pedicure praktijk terecht, of de oorzaak nu medisch is of niet. Ik kan bijvoorbeeld direct verlichting bieden bij ingegroeide nagels, maar ook bij teennagels die zijn aangetast of afgebroken. Zo kan ik u een nieuwe kunstnagel geven die er natuurlijk uitziet en tegen een stootje kan. Een French pedicure is ook een mogelijkheid.

Dus of u nu een medische pedicure nodig hebt, of gewoon uw voeten eens lekker wilt laten verzorgen, kom langs bij onze pedicure praktijk in Katwijk. Ik help u graag weer op de been!

Menu